Pieter-Jan Vandenreyken (29 jaar)

De sector en de Melkveehouderij

In februari 2013 begon ik mijn carrière bij Schippers. Tot dan toe was de agrarische sector een onbekend terrein voor mij. Door in gesprek te komen met verschillende veehouders kwam ik er snel achter dat zij dagdagelijks voor problemen en uitdagingen komen te staan. De doorsnee consument heeft geen idee wat “de boer” allemaal moet doen om ervoor te zorgen dat wij ons voedsel op ons bord krijgen. Kortom, mijn interesse was gewekt en heeft mij niet meer losgelaten.

Om een veehouder gepast advies te kunnen geven was het noodzakelijk om de nodige kennis te vergaren. Dat kon volgens mij maar op één manier, de praktijk zelf ervaren! Zo heb ik verschillende dagen meegewerkt op een melkveebedrijf en deed ik alles van ‘melken tot stalwerk’. Ook meewerken met een klauwverzorger, intensieve gesprekken met een voervoorlichter en veearts passeerden de revue. Dit alles om te weten wat er bij een melkveehouder speelt. Verder is de interne begeleiding bij Schippers goed geregeld. Er zijn veel ervaren collega’s en productspecialisten binnen het bedrijf aanwezig met de nodige kennis.

Mijn ontwikkeling binnen Schippers

Ruim 6 jaar geleden startte ik als eerste medewerker op de afdeling klantenservice voor België. Voorheen moesten de vertegenwoordigers alle vragen rondom leveringen, klachten of reparaties zelf behandelen. Dit heeft er vooral voor gezorgd dat ik vertrouwd raakte met de producten, klanten en interne processen. Na een half jaar kreeg ik de opportuniteit om door te stromen naar een commerciële binnendienst functie binnen het team rundvee België. Deze kans heb ik met beide handen gegrepen. Mijn rol bestond eruit om vooral niet-kopende bedrijven kennis te laten maken met het bedrijf Schippers, behoeften te creëren en cross/ upselling van ons assortiment.

Geleidelijk aan begon ik steeds vaker zelf bedrijven te bezoeken, zodat ik na 4 jaar een combi functie binnen-buitendienst had. Nu, 6 jaar later ben ik voltijds buitendienst adviseur en heb ik naast het bezoeken van klanten, een aantal extra verantwoordelijkheden gekregen. Zo ben ik bijvoorbeeld het eerste aanspreekpunt voor mijn collega’s in ons team, help ik voor de organisatie van beurzen en organiseer ik periodiek meetings om het team de nodige kennis bij te brengen. Dit zorgt ervoor dat mijn job erg afwisselend en boeiend blijft. Kortom, met de nodige inzet, motivatie en passie is er veel mogelijk binnen het bedrijf!

Als je me vraagt wat ik het leukste vind aan mijn job, dan zijn dat eigenlijk twee dingen:

  1. Het helpen van de klant en samen resultaat boeken. Je geeft de boer advies en overtuigt hem ervan dat onze concepten/ producten ervoor zorgen dat de bedrijfsresultaten zullen verbeteren. Als je dan ziet dat we een vooropgesteld doel samen kunnen bereiken, dan geeft dat een erg goed gevoel.
  2. Het coachen en begeleiden van mijn collega’s. Intussen ben ik een van de meest “ervaren” medewerkers op de afdeling. Ik vind het erg mooi om collega’s te coachen en daarmee te helpen met de ontwikkeling van zowel hun sales capaciteiten als kennis van de sector.

Belg in Nederland

Als Belg in een Nederlands bedrijf maak je al snel kennis met de Nederlandse directheid en openheid. Persoonlijk vind ik dat erg prettig werken, je krijgt zo snel zaken gedaan en weet meteen waar je aan toe bent. Ook is er een heel fijne werksfeer en heerst er een echt groepsgevoel, wat de integratie in het team makkelijk maakt. Wat ik ook een enorme “plus” vind, is het woon-werk-verkeer, de ligging van het hoofdkantoor in Bladel is ideaal. Terwijl je in België vaker wel dan niet in de file staat.

Nu ik volledig in de buitendienst werk heb ik ook een Belgisch contract. De periode daarvoor heb ik een Nederlands contract gehad. Ik had wel wat twijfels over het papierwerk wat dat met zich mee zou brengen, maar dat viel eigenlijk reuze mee.

Toekomst

Ik heb wel gemerkt dat er binnen Schippers heel veel mogelijk is als je er zelf maar voor wilt gaan. In de toekomst hoop ik zelf dus ook nog zeker te kunnen blijven groeien. Daarnaast wil ik graag het team verder uitbouwen zodat we ons nog meer kunnen profileren in de markt. Tot slot vind ik dat wij als bedrijf een ontzettend mooie visie en ambitie hebben met ‘HyCare’. Ik wil hierin graag mijn steentje bijdragen om dit op de kaart te zetten in België en daarbuiten.  

Accountmanager

Pieter-Jan Vandenreyken (29 jaar)

Meer vacatures

Key Accountmanager Varkenshouderij

Heb jij passie voor sales en de agrarische sector?

Buitendienst, Sales
Bekijk

Onderhoudsmonteur machinepark

Ben jij een techneut in hart en nieren en ben je goed in projectmatig werken?

Productie, Technisch
Bekijk

Accountmanager

Mogelijkheden op zowel de binnen- als de buitendienst bij onze Rundvee divisie!

Sales
Bekijk

Accountmanager (binnendienst)

Een uitdagende functie in de Sales voor onze klanten in België.

Binnendienst, Sales
Bekijk